Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
dm-foto@cewe.hr

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.
Putopisni blogeri Annika i Mathias Koch zabilježili su najljepše trenutke godine u godišnjoj fotoknjizi.

Savjeti za uređivanje

"Dream Team" vam donosi inspirativnu godišnju fotoknjigu putovanja

Annika i Mathias Koch vole putovati i fotografirati, toliko da iz putovanja u putovanje rade sve više i više profesionalnih fotografija. O većim putovanjima već godinama stvaraju CEWE FOTOKNJIGE. Složili su godišnju fotoknjigu za 2018. godinu u kojoj su navedena sva njihova putovanja od siječnja do prosinca. Odabran je format XL CEWE FOTOKNJIGA na ekstra mat fotopapiru. Zahvaljujući ovom formatu fotoknjige imaju prostora za kreativnost prilikom kreiranja stranica.

Naš cilj s ovom fotoknjigom bio je staviti prekrasne fotografije u fokus, da ih ne izdominira dizajn.

"U isto vrijeme, ovaj godišnja fotoknjiga također bilježi naše uspomene zbog čega smo kreirali dizajn u zabavnom, a ne formalnom stilu", objašnjava Annika. Inspirirajte se godišnjom knjigom putovanja ovog para i izradite svoju. Evo nekoliko ideja za raspored koji bi mogli poslužiti za vašu fotoknjigu s putovanja.

Ostavite malo prostora

Budući da su fotografije vrlo šarene, Annika i Mathias odlučili su se za čisti bijeli dizajn. Ostavljanje slobodnog prostora na ovaj način važno je načelo izgleda koje će fotoknjigu učiniti vrlo profesionalnom.

"Tim iz snova" predstavlja briljantne trenutke: Annika i Mathias Koch zabilježili su svoja putovanja unutar jedne godine u XL CEWE FOTOKNJIZI sa sjajnim efektima na koricama.
"Dream team" predstavlja briljantne trenutke: Annika i Mathias Koch zabilježili su svoje jednogodišnje putovanje u XL CEWE FOTOKNJIZI sa sjajnim efektima na koricama.
Kreirajte svoju CEWE FOTOKNJIGU.

Fotografija sa staklenom kuglom

Na nekoliko mjesta u knjizi pronaći ćete fotografije napravljene staklenim kuglama na kojima se ogledaju prekrasna mjesta i krajolici, poput dvorca Neuschwanstein i Eiffelovog tornja. Staklena kugla se postavlja ispred kamere ili na pod tako da se u njoj reflektira pozadina. Uz ovu ideju Annika i Mathias stvorili su element koji se koristi kao element dizajna u godišnjoj fotoknjizi putovanja. Ovaj dizajn pojavljuje se nekoliko puta kao naslov, u obliku polukruga ili punog kruga.

Dvorac Neuschwanstein odražava se na staklenoj kugli.
Skladne boje i detalji: posebnim trikovima poput zrcaljenja staklenom kuglom možemo dobiti fotografije s uzbudljivim motivom.

Fotoprogram savjet:

Polukružni izrez na naslovnici zapravo je okrugli bijeli clip-art postavljen preko slike. Možete ih pronaći u fotoprogramu u izborniku "design" među clip-artovima, u kategoriji oblika. Pripazite da boja odabranog oblika odgovara pozadini CEWE FOTOKNJIGE.

Fontovi: Ponekad je manje više

Lijeva strana odražava atmosferu prave retro fotografije. Skladan izgled osigurava razigrani font teksta s lijeve strane i naslova. Kochovi koriste samo dvije vrste slova u knjizi: dinamičan, razigran stil za naslove i čitljiv, "serif" font za tekst. U ovoj fotoknjizi oboje su zabilježili svoje uspomene na svoja putovanja.

Skup fotografija na dvostrukim stranicama čini fotoknjigu skladnijom.
Skup fotografija na dvostrukim stranicama čini fotoknjigu skladnijom.

Koristite prekrasna svjetla - s dugom ekspozicijom

Mnoge fotografije snimljene su pri izlasku ili zalasku sunca, kada je svjetlo blaže nego usred dana. Stoga neke fotografije iskusni fotografi snimaju s dugom ekspozicijom. U fotoknjizi ti motivi omekšavaju dizajn, unatoč nekim vrlo živim motivima.

Korištenjem postavke duge ekspozicije vodopad u pokretu izgleda kao mekana, zamućena vodena masa.
Korištenjem postavke duge ekspozicije vodopad u pokretu izgleda kao mekana, zamućena vodena masa.

Napravimo mjesta za bitne stvari

Posebnim fotografijama treba dopustiti da utječu na nas, stoga im vrijedi dati veliki prostor. Koristite nekoliko motiva s obje strane i pokušajte uskladiti boje. Bijeli krug, inspiriran staklenom kuglom, element je dizajna u cijeloj fotoknjizi. Zajedno s razigranim fontom, osvjetljava tamnije nijanse motiva.

Simetrija fotografija stvara harmoniju na dvostrukoj stranici.
Simetrija slika stvara harmoniju na dvostrukoj stranici.

Simetrija dvostrukih stranica

Na ovoj dvostrukoj stranici geometrijski raspored fotografija igra odlučujuću ulogu. Dvije krajnje fotografije usmjerene su dijagonalno prema sredini, dok je srednja fotografija okomita. Ovo stvara i simetriju i sklad na dvostrukoj strani.

Annika i Mathias Koch puno putuju i rado s vama dijele svoja iskustva na svom blogu i Instagramu.
Annika i Mathias Koch često su na putu i rado s vama dijele svoja iskustva na svom blogu i Instagramu.

Annika i Mathias Koch vole vidjeti svijet i podijeliti svoja iskustva s putovanja s drugima. Pročitajte više o njihovim pustolovinama na njihovom travel blogu i pratite Anniku i Mathiasa na Instagramu za sjajne fotografije.

Zabavite se kreirajući! CEWE tim